Amsterdam is jarig!
Op de officiele pagina van Amsterdam750 wordt deze projectdag uitgelicht! 🌟🌟🌟
Wat is er leuker op een verjaardagsfeestje dan een mega spel voor de hele jaarlaag? Denk aan een gigantische escape room of een live bordspel! In verschillende klaslokalen gaan teams aan de slag met mini-spellen die Amsterdam in het zonnetje zetten.
Algemeen
Duur: In 1 dagdeel, bijvoorbeeld donderdag middag.
Voor wie: Een hele jaarlaag, alle niveaus van de middelbare school
Wat: Een mega-spel! Denk aan een gigantische escape room of live bordspel, verspreid over meerdere klaslokalen.
Het spel globaal
Start en eind: Alle leerlingen beginnen en eindigen samen in een grote ruimte, zoals de aula of gymzaal.
Teams: Leerlingen werken in groepjes van 2 of 3.
Spelverloop:
Teams gaan (rond de 6) verschillende klaslokalen langs, waar ze opdrachten uitvoeren en punten verdienen.
Elk onderdeel duurt ongeveer 15 minuten.
Finale: De dag sluit af met een eindpuzzel, puntentelling en een prijsuitreiking.
Hero’s journey: Amsterdam!
In dit spel maken leerlingen een fictieve reis door Amsterdam en ontdekken ze meer over hun eigen passies én die van hun klasgenoten.
Voor de onderbouw:
Leerlingen ontdekken Amsterdam door minispellen in verschillende lokalen. De stadsdelen en hun belangrijkste plekken worden hier tot leven gebracht. Bij elk mini spel komen andere skills aan bod en ontdekken de leerlingen hoe zij een levend onderdeel van de stad vormen.
Voor de bovenbouw:
Net zoals bij de onderbouw, worden de stadsdelen van Amsterdam in verschillende lokalen gepresenteerd. Leerlingen gaan in dit spel iets serieuzer aan de slag: namelijk het opzetten van een fictieve onderneming. Ze leren creatief kijken naar hun passies, en hoe ze deze kunnen omzetten in bronnen van inkomsten. Serieuze onderwerpen als verzekeringen en belastingen worden door gamification toegankelijk gemaakt.
De moeilijkheidsgraden van de opdrachten zijn passend bij het niveau van de leerlingen.
Van voorbereiding tot uitvoering: alles geregeld
Begeleiding van het spel: Meestal zijn jullie docenten zelf de spelmasters! Het begeleiden van een spel betekent dat je 5 tot 6 keer hetzelfde mini-onderdeel begeleidt. Spelbegeleiders krijgen korte, duidelijke filmpjes waarmee ze precies weten wat hun rollen zijn.
Extra ondersteuning: Liever meer zekerheid? Begeleiders kunnen een persoonlijke voorbereidingscall inplannen.
Altijd een coördinator aanwezig: Bij elk evenement is een ervaren coördinator van WiskundeWinkel aanwezig. Zij zorgen ervoor dat alle spullen goed klaarliggen, houden het tijdschema bij, ondersteunen bij haperingen tijdens het spel, en houden natuurlijk de energie erin. Een uur voor de start wordt alles nog eens doorgenomen in een gezamenlijke briefing.
Liever niet je eigen docenten inzetten?: Dat kan! Scholen kunnen extra begeleiders van WiskundeWinkel inhuren voor de begeleiding van het spel.
Wat kost het?
Een reguliere projectdag (met maximaal 120 leerlingen van dezelfde jaarlaag) kost €1000 vrijgesteld van btw.
Hebben jullie extra wensen, zoals grotere groepen, meerdere projectdagen, extra begeleiding of invloed op de inhoud? Neem vrijblijvend contact op en we maken een plan op maat!
Veelgestelde vragen
-
Neem vrijblijvend contact op! Dan gaan we eerst kijken naar jullie wensen, en welke projectdag het beste aansluit. Vervolgens maken wij een plan op maat met offerte. Na goedkeuring van de offerte start het proces: gaan jullie docenten het spel begeleiden, of doen wij dat? Op de dag zelf zorgen wij er voor dat alles op tijd klaar staat en dat de energie er in zit!
-
Zeker niet! Een van de doelen van WiskundeWinkel is om te laten zien dat wiskunde overal in verworven zit: van kunst tot gesprekken tot sport. De Amsterdam projectdag is een simulatie van de stad. En net zo divers als onze stad is, is ook dit spel.
-
Dat kan, en is geweldig tijdens bijvoorbeeld een verjaardag van jullie school. In het kennismakingsgesprek gaan we jullie wensen bespreken en stellen aan de hand daarvan een plan op maat op.